Ritualistic Forums

Go Back   Ritualistic Forums > Ritual Entertainment Games > Star Trek Elite Force II > EF2 Tech Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2003, 04:31 PM   #1
Assim
Fanatic
 
Join Date: Dec 2002
Location: Planet Earth, Milky Way
Posts: 1,957
Default GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem


What the hell does that mean? It comes up in the EF2 console and closes it [img]/forums/images/icons/frown.gif[/img]
Assim is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 04:33 PM   #2
badman
Sheep Inspector
 
Join Date: Aug 1999
Location: London, UK
Posts: 4,247
Send a message via ICQ to badman Send a message via AIM to badman Send a message via MSN to badman
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

What graphics card do you have? This sounds like a driver problem.
badman is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 04:33 PM   #3
Assim
Fanatic
 
Join Date: Dec 2002
Location: Planet Earth, Milky Way
Posts: 1,957
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

GeForce2 MX400
Assim is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 04:35 PM   #4
badman
Sheep Inspector
 
Join Date: Aug 1999
Location: London, UK
Posts: 4,247
Send a message via ICQ to badman Send a message via AIM to badman Send a message via MSN to badman
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

Try installing the latest version of the official NVIDIA drivers.
badman is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 04:42 PM   #5
Final_Frontier
Fanboy
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Posts: 569
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

I have the exact same problem. With the exact same graphics card. [img]/forums/images/icons/shocked.gif[/img] And on all games I have that uses the Q3 engine. Downloading drivers now.
Final_Frontier is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 06:48 PM   #6
Krusty
Veteran
 
Krusty's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: UK
Posts: 277
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

This happens to me too. I have the latest drivers, but it still happens. [img]/forums/images/icons/frown.gif[/img]
Krusty is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 06:52 PM   #7
Superrobster
Addict
 
Join Date: Mar 2002
Location: England
Posts: 1,355
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

Guys, if that doesn't work, visit www.glsetup.com.
Superrobster is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2003, 07:25 PM   #8
Assim
Fanatic
 
Join Date: Dec 2002
Location: Planet Earth, Milky Way
Posts: 1,957
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

It will warn you that the graphics card drivers haven't been tested on XP, but they work fine.
Assim is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2003, 06:29 AM   #9
Final_Frontier
Fanboy
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Posts: 569
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

Now it works. [img]/forums/images/icons/grin.gif[/img] I downloaded the latest driver from nVidia
Final_Frontier is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2003, 06:43 AM   #10
Krusty
Veteran
 
Krusty's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: UK
Posts: 277
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

I still can't get it to work... [img]/forums/images/icons/frown.gif[/img] [img]/forums/images/icons/frown.gif[/img] [img]/forums/images/icons/frown.gif[/img]

EDIT: Now it's working!
Krusty is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2003, 04:45 PM   #11
Final_Frontier
Fanboy
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Posts: 569
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

I changed the resolution to the highest in the game and it restardet the game but when it did I got the "could not load OpenGL subsystem" problem. I've tried to install the same drivers again, as well as uninstalling and installing the demo, but it's still the same high resolution when starting up, hence the same OpenGL problem. Any suggestions?
Final_Frontier is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2003, 05:10 PM   #12
MadOnion
Fanatic
 
Join Date: Mar 2000
Location: Creamy Center of Tomato Onion Soup
Posts: 1,503
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

Delete the config file from the base directory (demo path/base/).
MadOnion is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2003, 05:17 PM   #13
Final_Frontier
Fanboy
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Posts: 569
Default Re: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsyste

Thanx a lot!!! [img]/forums/images/icons/laugh.gif[/img] [img]/forums/images/icons/laugh.gif[/img] [img]/forums/images/icons/laugh.gif[/img] Now I can play it again. [img]/forums/images/icons/grin.gif[/img] [img]/forums/images/icons/grin.gif[/img]
Final_Frontier is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.