Ritualistic Forums

Go Back   Ritualistic Forums > Ritual Entertainment Games > SiN Episodes > SiN Episodes Tech Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2006, 05:48 PM   #1
toddhd
Newbie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
Default Control Problems

Is it just me? When playing Sin Emergence, every few seconds I lost control of my character. For instance, I'll be running, and when I take my finger off the key, I'm still running. I don't mean for a few feet, I mean I keep running till I hit a wall, and then some. Sometimes I can't turn. Sometimes I'll strafe and keep moving - or try to strafe and NOT move. You name it. It's not related to any specific keypress or mouse movement, it is all movement in general. Other games on this system work fine.

I'm playing on a Dell XPS M180 laptop, GeForce 7800, Windows XP.

Anyway, is it just me having these problems? Can anyone suggest anything to help?
toddhd is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2006, 06:07 PM   #2
UTWarden
Experienced
 
UTWarden's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 165
Default Re: Control Problems

what else is running?
UTWarden is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2006, 10:05 PM   #3
Michael_Russell
Roaming QA Ronin
 
Michael_Russell's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Dallas, TX
Posts: 887
Default Re: Control Problems

In the past, this has been traced to input helper applications.

If you pull up Task Manager, what tasks are running in Process View?

--------------------
Michael Russell
Coder who tests; Tester who codes
http://www.romsteady.net/
Michael_Russell is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2006, 02:42 PM   #4
kdv
Newbie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default Re: Control Problems

I have the same problem, and can't identify the cause, and don't remember what I have changed in my system when this started
(Win2000->WinXP or new motherboard+videocard).
This happens (all as toddhd described) both in game and in arena mode (worse in arena mode than in game).
At least I can say that HL2 and HL2:EP1 or any other game I've played last 4 months doesn't have this problem.

My configuration:
Windows XP Professional SP2 (all latest sp's)
Mouse MX510 USB
Video GF 7600GT, drivers 91.47, resolution 1152x864
Keyboard - Cherry RS6000 PS/2
DirectX 9.0c (latest)

At first I thought that this is related to game language, because since last update I see bottom game messages as [???? ?????]. Switched to english - messages became OK (in english), but problem still exists.
Next I suspected that I use DualView (2 monitors) - switched to one monitor - all the same.

I doesn't have any additional software running that catches keyboard input. All as usual.

p.s. also tried to turn off "acceleration in games" in mouse settings, enabling mouse Filter in game options, and tuning mouse speed and acceleration - nothing helps.

Last edited by kdv : 10-30-2006 at 02:47 PM.
kdv is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 12:41 PM   #5
kdv
Newbie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default Re: Control Problems

seems that I found the problem cause - EPOX USDM. This is a tool that monitoring processor temperature, etc. Interesting why this tool doesn't affect any other games, except SIN Episodes...
kdv is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.